YKS 2024 İçin MEB Tarafından Online Deneme Sınavı Yapılacak

YKS 2024 İçin MEB Tarafından Online Deneme Sınavı Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler için çevrimiçi deneme sınavı düzenliyor. "YKS'ye Doğru 2024" adını taşıyan bu sınav, 25, 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bakanlık, öğrencilerin sınav öncesinde hazırlık süreçlerini değerlendirmelerine ve çalışmalarını yönlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla bu sınavı düzenliyor.


YKS Online Deneme Tarihleri

Duyuruya göre, sınavdaki sorular YKS'nin kapsamına uygun bir şekilde alan uzmanları tarafından hazırlandı. Öğrenciler, sınavı 10:00 - 20:00 saatleri arasında istedikleri zaman "ogmmateryal.eba.gov.tr" adresi üzerinden erişebilecekler. Sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT) için 25 Mayıs, Alan Yeterlilik Testi (AYT) için 26 Mayıs ve Yabancı Dil Testi (YDT) için 27 Mayıs'ta yapılacak.


Online Denemenin Soru Çözümleri Yayınlanacak

Sınava katılan öğrenciler, 28 Mayıs'ta sınav sonuçlarını ve puanlarını öğrenebilecekler. Ayrıca, soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayınlanacak. Öğrenciler için rehberlik yayını da aynı platform üzerinden uzmanlar tarafından sunulacak.


YKS Çalışma Süreçleri

Yoğun bir çalışma periyodunda geçen YKS hazırlık süreciyle ilgili hazırladığımız bu blog yazısını okuyabilirsiniz: Üniversite Sınavına Nasıl Çalışılır?


YKS Hazırlık Yolunda Nitelikli Özel Ders Desteği

YKS özel ders desteği için Classest, seçkin öğretmen topluluğu içerisinden sizin için en doğru öğretmenleri belirler. Tüm süreçlerde her zaman en yakın destekçiniz olarak YKS'de başarılar dileriz.