Fatih Koca

Fatih Koca

Fatih Koca, iş insanı ve eğitim girişimcisidir. Türkiye’de yeni nesil online eğitim platformu olan Classest’ın kurucu ortağı ve CEO’sudur.  

Koca, 1985 yılında Eskişehir’de doğdu. Nalbur çocuğu olan Koca’nın çocukluk ve gençlik yılları ticaret ile iç içe geçmiştir. Çocukluk çağlarından itibaren konvansiyonel işlerin yakın geleceğin dünyasındaki modellere dönüştürülmesiyle ilgili projeleriyle biliniyor. Kendisini hem yazılım hem de grafik tasarım alanlarında geliştiren Koca, her iki alanda da profesyonel kariyere sahiptir. 2009’de ulusal bir televizyon kanalında grafik tasarımcısı olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı yıllarda eğitim teknolojileri alanındaki gelişmeler dikkatini çekmiştir. Ve 2010’dan itibaren eğitim teknolojileriyle ilişkili birçok proje geliştirmiştir. Geliştirdiği bazı projelere ortak olmuş, ülke sınırları dışında da hizmet veren işlere imza atmıştır.

Fatih Koca, evli ve 2 çocuk babasıdır. Classest, eşi Tuğba Bayraktar Koca’yla birlikte çocuklarının eğitim geleceğini planlarken ortaya çıkmıştır. Classest, 2021’de kurumsallaşmıştır. Fatih Koca, eşiyle birlikte çocukları için doğru okul, doğru öğretmen ve doğru eğitim modellerini araştırırken akademisyen ve sektör profesyonelleriyle görüşmüştür. Günümüz dünyasında geleneksel metotlarla verilen eğitim hizmetini destekleyen bir modelin ihtiyacını görmüşlerdir. Öğrenciyi merkeze alan kişiselleştirilmiş ve sürdürülebilir bir eğitim modelinin geliştirilmesi gerektiği ve bunun modern teknolojilerle yapılabileceği fikriyle Classest hayata geçmiştir. Fatih Koca, Classest’ın ilk arayüz tasarımlarını ve yazılım altyapısını hazırlamıştır. Türkiye’nin en seçkin öğretmen ekosistemini oluşturma hedefiyle çıkılan yolda Classest, üst seviye niteliklere sahip binlerce öğretmene ve öğrenciye kısa sürede ulaşmayı başarmıştır. Dünyanın en büyük ilk 5 hızlandırma kuruluşlarından olan İTÜ Çekirdek kuluçka programından mezun olmuştur. Eğitim sektöründe hem eğitim alan hem de eğitim verenler için alışkanlıkları değiştirmeyi vadeden Classest, 2021’de kitle fonlama ile yatırım alan Türkiye’nin ilk eğitim teknolojisi olmuştur. Türkiye’nin ve dünyanın önemli markalarıyla da iş birliği yapan Classest, 2024’te yurt dışı ülkelerdeki faaliyetlerini artırmayı hedeflemektedir.

Fatih Koca, 2020’den bu yana startup ekosistemi içerisinde birçok önemli etkinlikte yer aldı. Profesyonel kariyerinin yanı sıra gönüllü olarak Türkiye’deki startup ekosisteminin gelişimi için çalışmalar yürütmekte ve açık kaynak kodlu projelere destek vermektedir. Eğitim teknolojileri pazarında farklı yenilikçi çözümler üzerinde sektör paydaşlarıyla iş birlikleri kuran Fatih Koca, Classest’ı alanında öncü markalardan birisi yapmayı hedeflemektedir.