YSK 2024 Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

YSK 2024 Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

YKS’de (2024) TYT, AYT ve YDT oturumları tamamladı. 8 ve 9 Haziran tarihlerinde yapılan sınavların ardından ÖSYM YKS sorularını ve cevaplarını yayımladı. 3 milyondan fazla adayın başvurusuyla düzenlenen üniversite sınavı sonuçları 17 Temmuz’da açıklanacak.


Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 yılı oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı.


ÖSYM tarafından şu açıklama yapılmıştır: 

8 Haziran 2024 tarihinde uygulanan 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde uygulanan 2024-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2024-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları’na 9 Haziran 2024 tarihinde saat 18.50'den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayımlanamaz. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça soru kitapçıklarına ve cevap anahtarlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:


Detaylı bilgiler ve açıklamalar için ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresini ziyaret edebilirsiniz.


YKS Üniversite Taban Puanları Açıklandı Mı?

YKS 2024 için henüz ön lisans ve lisans bölümlerinin bu yılki taban puanları açıklanmadı. ÖSYM tarafından tercih takviminin açıklanmasıyla beraber kılavuz yayınlanacak. Kılavuzda bu yılın tavan ve taban puanları ile özel ve genel başvuru şartları yayımlanacak. Adaylar kontenjanlara göre tercihlerini şekillendirecek.