Uzaktan Eğitimde Yenilikçi Bir Platform: Classest

Uzaktan Eğitimde Yenilikçi Bir Platform: Classest

Eğitim İçin Sağlanan İmkanlar ve Beraberinde Gelen Sorunlar

İnsanlar, ihtiyacı olan eğitimi istediği zamanda ve istediği yerde uzaktan eğitim ile alabiliyor. Uzaktan eğitim, gelişen iletişim teknolojisinin ve içinde bulunduğumuz bilgi çağının sağladığı bir imkandır. Eğitimlere telefon, tablet, bilgisayar ve akıllı televizyonunuzdan erişebiliyorsunuz. Bu cihazlardan kayıtlı video ders serileri ile veya canlı (interaktif) derslerle eğitim alabiliyorsunuz.

Classest.com/media/about/blog/a36bc1bd-99d7-45b1-85c5-12b6c0583388_1569954415.jpeg" loading="lazy">

Fotoğraf: Christin Hume - Unsplah

Uzaktan eğitim üzerine basit bir araştırma yaptığınızda dünyada ve Türkiye’de birçok farklı seçeneğin olduğunu göreceksiniz. Birçok kurumun veya markanın bir şekilde bu alanda kurslarını gözlemleyebilirsiniz. Ancak eğitime erişimi kolaylaştıran bu güzel imkanların da bazı sorunları beraberinde getirdiğini görmemiz gerekiyor. Hangi kursun veya hangi kurumun sizin için daha ideal bir ortam sağladığıyla ilgili bir bilgiye erişemiyorsunuz. Burada göze çarpan en büyük problem, güven ve kalite beklentisinin cevap bulamayışıdır.

Fotoğraf: Adri Tormo - Unsplah

Ayrıca belli başlı bazı uzaktan eğitim platformlarında ise sadece kayıtlı ders video serileri bulunuyor. Yani ders esnasında öğretmenle iletişime geçemiyorsunuz. Öğretmen de dersin pekişmesi için öğrencilerin derse katılmasını sağlayamıyor. Bu da ilgili kursun; takibi olmayan, sadece izlenmesi gereken videolardan ibaret olduğunu düşündürüyor.

Classest: Uzaktan Eğitimde Birçok Kurum Tek Çatı Altında

Classest, bu ve benzeri birçok problemin çözüme kavuşması amacıyla kurulmuştur. Tek çatı altında eğitim kurumlarını, kursları ve dersleri öğrencilerle buluşturan bir platformdur.

Ayrıca öğrenciler, platformdaki kurs ve dersleri değerlendirerek hem kursların satışlarını etkilemekte hem de diğer öğrenciler için bir bilgi havuzu oluşturmaktadır.


Ders İşleyişi

Dersler, canlı (interaktif) ve video dersler olarak yayınlanır. Canlı derslerde öğrenciler öğretmene sesli veya yazılı olarak sorular sorabilir, parmak kaldırabilir, diğer öğrencilerle mesajlaşabilir, sanal tahtada öğretmenin sorusunun cevaplayabilir. Öğretmen ise sanal tahtadaki araçlarla yazılar yazabilir, şekiller çizebilir, karalamalar yapabilir, belge ve video gibi materyalleri tahtaya alıp üzerinde ders anlatabilir. Ayrıca ders henüz başlamamış olsa da veya ders bitmiş olsa da öğrenciler ders hakkında yorumlar yapabilir. Ayrıca öğrenciler, canlı dersi kaçırmış olsalar bile dersin kaydına anında erişebilirler.


Ödev (Görev) Takibi


Classest ile kurslarda ödevler verilebilir. Ayrıca öğretmenler, istedikleri ödevlerin yapılıp yapılmadığını bizzat kendileri onaylayabilirler. Dersler ödevlerle ilişkilendirilebilir ve hatta ödevler ödevlerle ilişkilendirilebilir.