Uzaktan Eğitim Süreci Uzadı

Uzaktan Eğitim Süreci Uzadı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yeni bir açıklama geldi! Corona Virüs (Covid-19) salgını nedeni ile nisanda yapılması planlanan 1 haftalık ara tatili öne çekilmiş ve sonrasında öğrenciler evlerinden uzaktan eğitime başlamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın birlikte gerçekleştirdikleri bilim kurulu toplantısının ardından ortak açıklamalarda bulundular. 


Ziya Selçuk, açıklamasında uzaktan eğitimin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını duyurdu.

LGS ve YKS sınavlarının öğrencilerin psikolojilerini olumsuz etkilememek adına zamanında yapılmasının ilk tercihleri olduğunu belirten Selçuk, sınavların ertelenmesinin bilim kurulu kararına bağlı olarak netleşeceğini söyledi. Gerekli görülen her koşul için de senaryolarının hazır olduğunu ifade etti.


Tüm dünyayı derinden etkileyen ve bir çok ülkede hayatı durma noktasına getiren salgın nedeniyle hepimiz zor günler geçiriyoruz. Bu süreçte; kalabalıklardan uzak durmak, gerekmedikçe evden çıkmamak, hijyen kurallarına uymak hayati önem taşıyor. Herkes kendi üzerine düşeni yerine getirerek sorumluluk bilinciyle davranırsa en kısa zamanda normal hayatımıza kaldığımız yerden devam edebileceğiz.


Evde kalmamız gereken bu günlerde eğitimlerin aksamadan devam edebilmesi adına öğretmen ve öğrencilerimize Classest olarak destek vermeye hazırız. Bu süreçte rehavete kapılmadan ilk günkü performansla derslerimize çalışmaya devam etmeliyiz. #birliktebaşaracağız