Sınavlara Hazırlıkta Son Haftaları Nasıl Değerlendirelim?

Sınavlara Hazırlıkta Son Haftaları Nasıl Değerlendirelim?

Yoğun çalışma maratonunda hazırlandığınız sınava 2 aydan az bir zaman kaldı. Düzen ve denge kelimelerini bu süreçte yaşamınıza olabildiğince uyguladığınız sürece kalan son haftalar size yoğun stres olarak dönmeyecektir. Çünkü hazırlık sürecinde yaşamınızla birlikte eğitiminizi düzenli ve dengede tuttuğunuz sürece sonuçlarını aldığınızı göreceksiniz. Güzel sonuçlar ise size özgüven, huzur ve umut aşılayacaktır. Elbette ki her gün her hafta robot gibi aynı şeyleri yapmak çok sıkıcıdır ve size bundan bahsetmiyoruz. İçerisinde mutlaka “sizin” olduğu ve kendinize en uygun takvimin belirlendiği, size uygun çalışma metotlarının tespit edildiği ve hobilerinizin yer aldığı bir bir program hazırlamak çok zor görünmüyor. Ve bu takvimde robot gibi aynı şeyleri yapmak yerine esnek saatler, esnek aktiviteler ve çalışma programları belirlenebilir. 

Bu yazımızda sınava hazırlık döneminin son haftalarında genel olarak dikkat etmeniz gereken bazı konularda küçük küçük fikirler paylaştık.

Bol Bol Deneme Sınavı

Özellikle son haftalarda her gün deneme sınavına girin. Böylece sınavın provasını defalarca tekrar etmiş olacaksınız.

Deneme sınavı sonuçlarını 3’erli gruplarla gözlemleyin. Mesela son 3 deneme sınavı ortalamasıyla, önceki 4, 5 ve 6. deneme sınavlarının ortalamasını kıyaslayın.

Konu Tekrarları

Son haftalara girerken sınav dönemi sınıflar için birçok okulda tüm konular işlenmiş ve bitmiş olmalı. Son haftalarda eksik kalan veya unutulan kısımları pekiştirmeye çalışın.

Deneme sınavlarında özellikle eksikliği görülen konulara ağırlık verin. Kısa periyotlarla (5-25dk) yapmaya çalışın. Bu konulardan daha çok soru çözün.

Geçmiş Sınav Soruları

En az son 3 yılın sınav sorularıyla mutlaka deneme sınavı yapın. Soru stillerini ve yeni nesil sorularını gözlemleyin.

Sınavlarda bağımsız birçok soru stiliyle karşılacaksınız. Bu yüzden bir kurumun yayınıyla sınırlı kalmadan size tavsiye edilen tüm yayınları alıp çözmeye çalışın.

Dinlenme ve Sağlık

Çalıştıkça sonuçlarını almak harika! Ancak sağlığımızı koruduğumuz sürece bu böyledir. Mutlaka dinlenin, kendinize zaman ayırın.

Düzenli beslenmeli ve uyumalısınız. Ayrıca günlük spor egsersizleri yapmanızda çok fayda var. Hobilerinize de gün içerisinde zaman ayırmanız size iyi gelecektir. 


Özel Ders

Yeterli hissetmediğiniz dersleriniz varsa ve daha verimli bir çalışma düzeni arayışındaysanız özel derslerle hız kazanabilirsiniz.

Sınava haftalar kalmış olmasına rağmen eksikleriniz, profesyonel özel ders desteği ile toparlanabilir. Özellikle yeni nesil sorular için uzman desteği alabilirsiniz.



Classest’ta sınavlara hazırlık sürecinde sizin için belirlenen en uygun öğretmenlerle ve sizin için en uygun çalışma metotlarıyla eksiklerinizi hızla kapatabilirsiniz. Classest’tan alacağınız eğitim ve mentorluk destekleriyle bir dersten fazlasını bulacaksınız!


Classest'tan daha fazla koçluk desteği almak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.