Salgın Hastalıklar ve Uzaktan Eğitim

Salgın Hastalıklar ve Uzaktan Eğitim

Son günlerde yaşanan Corona virüsü (Covid-19) tüm dünyayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hastalığın insanlarla yakın temas ve kalabalık ortamlardan hızla buluşması sebebiyle birçok ülkede eğitime ara verildi. Bu durum uzaktan eğitimin önemini bir kez daha göz önüne sermiş oldu.

Peki nedir uzaktan eğitim?

Uzaktan eğitim öğrenci (veya öğrenciler) ile eğitmenin zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde, aynı mekanda fiziksel olarak bir araya gelmeden bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak sanal ortamda canlı, sesli ve görüntülü olarak derslerin işlenebildiği, isteğe bağlı olarak katılımcıların bu dersleri kayıttan tekrar tekrar izleyebildiği modern bir eğitim şeklidir.

Uzaktan eğitimin bazı önemli faydalarından bahsedelim:

- Öğrencinin merkez alındığı bir sistemdir. Öğrencinin istediği zamanda ve seviyesine göre ilerler. Böylece öğrenci tam motive bir şekilde kendinden emin olarak eğitimine devam eder.

- Herkes için ulaşılabilir olduğundan eğitimde fırsat eşitliği sunar. Dileyen herkes bulunduğu konumdan tercih ettiği eğitmenden eğitim alma hakkına sahip olur.

Uzak yakın demeden her bölgeden öğrencinin dilediği eğitmenlerden eğitim alabilmesini sağlar. Örneğin ülkemiz açısından ele aldığımızda Diyarbakır'da yaşayan bir öğrenci İstanbul'da yaşayan bir eğitmenden kolaylıkla eğitim alabilir.

- Yüz yüze eğitime göre daha ekonomiktir. Ulaşım zorunluluğu ortadan kalkacağı için zamandan da tasarruf sağlar.

- Fiziksel engellerin eğitime engel olmasını ortadan kaldırarak kişiye evinin konforunda istediği eğitimi alma imkanı sağlar.

- Son günlerde yaşanan Corona virüsünü baz aldığımızda da elbette daha sağlıklıdır da  diyebiliriz. Çünkü fiziksel temas gerektirmez, herkes kendi bulunduğu ortamdan internet kullanarak eğitim almaya devam edebilir.

Classest bu süreçte eğitimden uzak kalınmaması adına eğitimci ve öğrencilerin yanında olacaktır.

Yaşanan bu salgının etkilerinden ülkemizin ve tüm dünyanın  bir an önce kurtulmasını  diliyoruz.