Öğretmen Olarak Nasıl Uzaktan Eğitim Veririm?

Öğretmen Olarak Nasıl Uzaktan Eğitim Veririm?

Daha önceden uzaktan eğitim deneyimi kazanmamış ve Classest’ta ders vermek isteyen kıymetli öğretmenlerimiz için bu bilgilendirme içeriği, başlangıç açısından yeterli olacaktır.

Aşağıdaki videoda uzaktan eğitim vermek için gerekli olan asgari ihtiyaçlar belirtilmiştir. Bunların dışında bilgi almak istediğiniz konular varsa bize websitemizin canlı destek bölümünden, telefon hattımızdan ve WhatsApp numaralarımızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan da bizi takip edebilirsiniz.

Classest’ta online ders verebilmeniz için sağlıklı çalışan bir bilgisayarınız olması önemli. Ayrıca bu bilgisayarın dahili veya harici olarak kamerası ve mikrofonunun da çalışır durumda olması gerekiyor. Bunun yanında internet bağlantısının en az 8 Mbits hızında olması gerekiyor. Ders süresince sessiz ve iyi ışık alan bir ortamda olmanızı tavsiye ediyoruz.

Derslerinizi bilgisayarınız veya tablet cihazınızdan anlatabilirsiniz. Ancak tablet cihazlarında bazı durumlarda kamera ve ses problemi yaşanabiliyor. Bu yüzden öğretmenlerimize bilgisayar üzerinden ders anlatmasını öneriyoruz. Öğrenciler ise derslerine tabletten veya bilgisayardan katılabilirler.

Classest, standart olarak ve herhangi bir ek program gerektirmeyen sanal sınıf ortamını da size sunar. Burada öğrencileriniz ile görüntülü - sesli olarak ders yapabilirsiniz. Sanal tahtanız da karalamalar yapabilir, yine bu tahtaya doküman yükleyip onun üzerinde karalamalar yapabilirsiniz. Ayrıca sanal tahta üzerinde kendi bilgisayarınızın ekranını da paylaşabilirsiniz. Ekran paylaşımı ile bilgisayarınızda yüklü olan bir aracı öğrencileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Eğer Matematik, Fizik, Kimya, Fen Bilgisi gibi branşlarda eğitim veriyorsanız ders esnasında karalama ve işaretleme metoduna sıklıkla başvuracağınızı tahmin ediyoruz. Bu yüzden ders anlatımı esnasında bir grafik tablet edinmenizi tavsiye ediyoruz.

Tüm öğretmenlerimize iyi çalışmalar diliyoruz.

Ayrıca gelişmelerden hemen haberdar olabilmeniz için bizi sosyal medyada da takip edebilirsiniz: