LGS 2024 Giriş Belgeleri Yayımlandı

LGS 2024 Giriş Belgeleri Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için giriş belgelerini yayımlandı. Sınav giriş belgelerinin yayımlanmasıyla birlikte LGS sınav yerleri de açıklanmış oldu. Sınav giriş belgeleri, sınav günü öğrencinin sınava gireceği sırada hazır olacak.


LGS 2024 Sınav Giriş Bilgileri Nasıl Öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezî sınava yönelik sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri ile sınav tedbirlerine ilişkin bilgilere e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ulaşılabilecek.


Fotoğraflı sınav giriş belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınacak ve onaylanarak öğrencilere ulaştırılacak.


e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.


LGS 2024 İçin Öğrencilerin Yanında Neler Bulunmalı?

Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerini bulundurması gerekiyor.


Yurt Dışındaki Öğrenciler Giriş Belgelerini Nasıl Onaylatacak?

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilik, başkonsolosluk veya konsolosluklarından alacak ve onaylatacak.


LGS özel ders destekleriyle her zaman yanlarımızda olduğumuz tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.