Gelecekteki Mutlu Kişi, Bugünkü Sizsiniz!

Gelecekteki Mutlu Kişi, Bugünkü Sizsiniz!

Hayalleri her yaşta, her zamanda, her yerde yaşayan her insan kurabilir ve kurmalıdır da. "Kaç yaşında olursanız, kendinizi ne kadar olgun hissederseniz hissedin hayal kurmaktan ve o değerli hayallerinizi düşünmekten vazgeçmeyin." diyerek sözlerime başlıyorum.


Hayal Kurmak

Hayal kurmak, geleceği şekillendirme sanatıdır. Siz bir hayal sanatçısısınız. Bu sanatın icrası, tamamen sizin zihninizin en berrak halinde ve en gürültüsüz yerinde sizi bulan bir anda gerçekleşir. Sizi izleyen huzurlu bir göz var. O gözler de size ait, sizi seviyor ve sizi gülümseyen bakışlarla seyrediyor.


Hayal Kurmak, Bir Motivasyon Kaynağıdır

Hayal kurmak; Ne yapıyorsanız, neyi bekliyorsanız ve neyi umuyorsanız onun için bir motivasyon kaynağıdır. Hayalleriniz, fikirleriniz ve hedefleriniz sizi ileriye doğru hareket ettirecek ve size gelecekteki hayatınızı nasıl şekillendireceğinizi gösterecektir. 


Bugünü Sevmek ve Anlar Arası Bağları Hayal Etmek

Herkes kendi geleceğini bugünden görmek ister. Geleceğinizi görebilmek zordur ancak tahmin etmek mümkündür. Tahmin yeteneğiniz; Sizin vizyonunuz, umutlarınız ve hayallerinizle birlikte içinizde saklıdır. Onu olduğu yerden çıkarmak karamsar olduğumuz anlarda zordur. Her ne kadar kendimizi baskı altında hissetsek de hayal bohçalarımızın bağlarını çözmek bizim elimizde. Buna ister imgeleme deyin ister olumlama isterse de hiç terim kullanmadan sadece hayal edin. 


Önce bugün neredesiniz, nasılsınız, ne yapıyorsunuz bunları gözden geçirelim. Ben peşinen söylemek isterim: Siz varsınız ve tüm içtenliğimle söylüyorum: İyi ki varsınız. Kalp atışlarınızı dinleyin, ellerinizin üzerindeki damarlardan kan akışınız kendi saatinde ve yolunda ilerliyor. Şimdi de etrafınızdaki sesleri dinleyin. İçinizdeki gürültü bu seslere ne de güzel karışıp gidiyor. Tıpkı damarlarınızda dolaşan kan gibi. Şimdi bizim seslerimizle dışarıdaki sesin uyumuna bakalım. Bir yerde sakinlik bir yerde hareketlilik veya her yerde sakinlik. Bu şu anda ne olduğuna göre bir ahenk oluşturmuş durumda. Biz varız ve bu ahenk içinde yerimizi harikulade almışız.


Şu andan bakmaya devam edelim. Şu anın bir dakika sonrasını görmeye çalışalım. Hemen önünüzde usulca beliren, sabahları aydınlanan gökyüzünün göründüğü o dingin atmosferdeki gibi ışıl ışıl, temiz ve güzel bir kapı hayal edin. O kapının ardında gelecekteki o mutlu, başarmış, güçlü, akıllı ve ne yaptığını bilen halinizi hayal edin. Gülümseyen ve huzurlu görünen yüzünüzü karşınızdan görmeye çalışın. Bağlantıda kalın, şu andasınız ve bir dakika sonrasındasınız. Her ikisi arasındaki o güzel geçişi bağı görüyor musunuz? Buradan sonra o hayalin devamını siz eklemeye devam edin.


Hayal Kurmanın Gücü

Hayal kurmak, size gelecekteki hayatınızı düşünmenizi ve o hayatı gerçekleştirmeniz için gerekli adımları atmanızı sağlayan bir güçtür. O kurduğunuz huzur verici hayalleriniz, sizin planlarınızın amacını size verir. Bu plan doğrultusunda hayalleriniz, size motivasyon verir ve size ilerlemeniz için güç verir.


Hayal kurmanın bir diğer gücü, size gelecekteki hayatınızın nasıl olmasını istediğinizi keşfetmenizi sağlar ve gidebileceğiniz en uç çizgileri size gösterir. Bugün o hayallerinizi gerçekleştirmek için gereken adımları atabilirsiniz. Gideceğiniz yer yani rotanız belli ve güç şimdi elinizde. Gelecekteki hayatınızı nasıl şekillendireceğinize şimdi siz kendiniz karar verebilirsiniz.


Şimdiki hayatınızın sınırlarını aşmanızı sağlayan bir güç şimdi kalbinizde çarpıyor. Şimdi tekrar kalp atışlarınızı dinleyin. Tık tık tık... Bakın, o sizsiniz. Şimdi de ellerinize bakın, ne kadar da güçlü görünüyorlar. Vücudunuz saatinde çalışmaya devam ediyor. Bundan sonra artık emin olalım. Varsınız ve çok güçlüsünüz. Gücünüz elinizde, kalbinizde, aklınızda ve ruhunuzda. 

Şimdi sizden bir isteğim var: Hayallerinizi kalbinizde sürekli tutun; Onun yeri orası. O oraya yerleşsin kendisi size bu huzurlu anı ve bu anın hemen devamını size hissettirmeye devam etsin.


Gelecekteki Mutlu Kişi, Bugünkü Sizsiniz!

Hayalleriniz, kalbinizin içinde astığınız göz alıcı bir fotoğraf gibi parıldıyor. O fotoğraf, henüz çekilmedi. Evet, biz biliyoruz ki bir gün çekilecek. Haydi bugün gelecekteki o fotoğraf için o mutlu ve huzurlu siz için bugünü güzelleştirin ve lütfen elinizden geleni yapın. Yani bugün başlayın, yarın devam edin. 


Yorulsanız da, sizi üzen gelişmeler başınıza gelse de, O anlamlı fotoğrafınızı asla unutmayın. O fotoğraftaki mutlu kişi, bu zorlukları zaten biliyor çünkü yaşadı. Siz yaşıyorsunuz bunları. Biliyorsunuz bunlar dünyamızın yolları, taşları, engebeleri... Her yol düz olsaydı, her hayali gerçekleştirmek kolay olsaydı, herkes aynı hayali kurardı. 


Bu fotoğraf, sizin hayaliniz ve size özel. O fotoğraftaki önemli kişi, sizsiniz. O fotoğrafa sevdiklerinizi de ekleyebilirsiniz. Söylediğim gibi fotoğrafı istediğiniz gibi, istediğiniz açıdan, istediğiniz dekorlarla çekebilirsiniz. Şimdi fazla beklemeden o fotoğraftaki sizi hazırlamaya başlayın!


Bu yazı burada sizi burada bekliyor olacak. Tekrar buraya uğrayabilirsiniz. 

O gün geldiğinde ve o hayal fotoğrafınız çekildiğinde onu bizimle paylaşır mısınız?