Gelecek Yıl LGS'ye Girecek Öğrenciler İçin Yaz Tatili Rehberi

Gelecek Yıl LGS'ye Girecek Öğrenciler İçin Yaz Tatili Rehberi

Öğrenciler için yaz tatili, bir eğitim-öğretim sezonunun sona ermesiyle başlayan, dinlenme ve yenilenme sürecidir. Aynı zamanda yaz tatili, gelecekteki başarılar için büyük bir fırsat penceresi sunan önemli bir dönemdir. Özellikle 7. sınıfı bitiren ve önümüzdeki yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek olan öğrenciler için bu dönem, doğru değerlendirildiğinde çok büyük avantajlar sağlayabilir. 


Classest ekibi olarak hazırladığımız bu yazının LGS öncesi yaz tatili için keyifli bir rehber olmasını dileriz.


LGS Öncesi Yaz Tatili Neden Önemlidir?

LGS, öğrencilerin eğitim hayatındaki önemli dönüm noktalarından biridir. LGS'nin önemli faktörlerinden birisi öğrencilerin hayatında bir defa yapılmasıdır. Tekrarı yapılmayan bu sınava iyi bir şekilde hazırlanmak, planlı ve programlı bir çalışmayı gerektirir. 



Öğrencinin Keyif Alacağı Şekilde Stratejik Planlar Yapılmalı

En başta yaz tatilinin ilk amacının dinlenmek ve yenilenmek olduğunu unutmayalım. Tatilin eğlence ve dinlenceyle geçen periyodunda öğrencileri yoğun bir çalışma temposunun içerisine çekmeden hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri bir program hazırlamak mümkün. Yaz tatilini LGS hazırlık süreci için stratejik bir şekilde değerlendirmek büyük önem taşır.


Hem Tatil Hem LGS İçin Isınma Turları

Bir sonraki eğitim-öğretim sezonu öncesinde 7. sınıfı bitiren öğrencilerin hak ettikleri, planlarının ve heveslerinin olduğu bu güzel yaz döneminde sakin bir çalışma planı yapmak oldukça faydalıdır. Eğitim uzmanları tarafından bu yaz tatilinin sınav yılına güçlü bir başlangıç yapmak ve konuları erkenden bitirip pekiştirmek için mükemmel bir fırsat olduğu belirtiliyor. Ayrıca son yıllarda birçok aile de 8. sınıfa başlayacak öğrenciler için yaz tatili ders çalışma programı ile ilgili planlar yapmaktadır.


Yaz Tatilinin Doğru Değerlendirilmesinin Faydaları

Bu bölümde yaz tatilini stratejik biçimde ele alarak değerlendirmenin faydalarından bahsedelim. Yazımızın sonraki bölümünde LGS öncesi yaz tatilini nasıl değerlendirebileceğimiz hakkında stratejileri konuşacağız.



1) Önce ve Önde Başlama Olanağı Sağlanır

LGS müfredatında yer alan konuları pratik ve hızlı yollarla öğrenmek, yoğun eğitim-öğretim sezonuna bir adım önde başlamanızı sağlar. Bu sayede, okul başladığında öğretmenlerin anlatacağı konular size tanıdık gelecek ve derslerde daha aktif katılım gösterebilirsiniz. Öğretmenlerin anlatacağı konular size yabancı gelmeyeceği için derslerdeki katılımınız ve anlama seviyeniz artar.


2) Verimli Bir Başlangıç Sağlanır

Eğitim-öğretim sezonu başladığında, hem okul dersleri hem de sınav hazırlıklarıyla başa çıkmak zor olabilir. Başlarda yer alan konuları yaz tatilinde bitirmek, yıl içinde zamanınızı daha verimli kullanmanıza olanak tanır. Bu sayede, okul dönemi boyunca konuları pekiştirmek ve deneme sınavlarına odaklanmak için daha fazla zamanınız olacak.


3) Zamanı Doğru Yönetebilme Becerisi Kazanılır

LGS'de bilgi kullanma, yorumlama, analiz etme, bulgulardan sonuç elde etme gibi birçok akademik ölçme ve değerlendirme metotları uygulanır. Bunların yanında LGS'de çok önemli bir beceri daha aranmaktadır. Bu da "zamanı yönetme" becerisidir. Yaz döneminde başlatılan stratejik planlarla öğrencinin uzun/kısa vadeli ve sınav anlarında zamanını doğru yönetebilmesi için önemli bir başlangıç imkanı elde edebilirsiniz.


4) Özgüven Kazanılır

Konulara önceden aşina olmak, sınav yılı boyunca kendinize olan güveninizi artırır. Zor konuları daha önce gördüğünüz ve temel düzeyde anladığınız için, öğrenme süreciniz daha az stresli ve daha olumlu geçer. Bazı okullarda ilk haftalardan itibaren başlayan deneme sınavlarına özgüvenli olarak katılıp sezona yüksek motivasyonla başlama ve bu şekilde tamamlama imkanı elde edebilirsiniz.


Yaz Tatilini Nasıl Doğru Değerlendirebiliriz?

Yazımızın önceki bölümlerinde de bahsettiğimiz gibi stratejik bir yaz tatili planıyla hem öğrencimiz hak ettiği tatili keyifli şekilde değerlendirebilir hem de bir sonraki yılda gerçekleşecek LGS için önemli avantajlar elde edebilir. 


Doğru bir strateji belirlemek için öğrencinin günlük rutini, aile planları, mevcut akademik durumu, hedefleri ve hayalleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Buradan her öğrenciye özel bir strateji belirlememiz gerektiğini düşünebiliriz. İşin doğrusu da öğrencilerin akademik, pedagojik ve sosyal karakterine göre bir yaz tatili planlanmalıdır.


Genel hatlarıyla yaz tatilinin nasıl bir değerlendirme planı yapabileceğimizden bahsedelim:


1) Haftalık Özel Ders Ve Çalışma Programı Oluşturulabilir

Tatil içerisinde okul yoğunluğu olmayacağı için öğrencinin uygun saatleri değerlendirilebilir. Öğrenciyi mutlaka yoğun bir programa sokmayacak şekilde haftalık yeterli bir saat aralığında (bu aralık öğrenciye göre ve isteklerinize göre değişebilir) bir özel ders saatleri alınabilir. Kendi kendine çalışma ve tekrar etmek için günün istenen saatleri değerlendirilebilir. Burada plan oluşturma aşamasında öğretmenlerin mutlaka destek olması gerekmektedir.


2) İlk Dönem Konuları Tamamlanabilir

LGS müfredatında yer alan ilk dönem konularını yaz tatilinde yoğun bir tempoya girmeden tamamlamak ve hatta pekiştirebilmek oldukça mümkün. Bu imkanı elde ettiğinizde hem yoğun eğitim-öğretim sezonuna bir adım önde başlayabilir hem de kalan konuların LGS'den aylar önce tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede de öğrenci kalan aylarda yoğun bir deneme sınavı periyoduna girerek sınavda sorular üzerinde hata yapma olasılığını düşürebilir.


3) Sarmal Öğrenme Modeliyle Konular Pekiştirilebilir

Sarmal çalışma prensibi, öğrencilerin önceki öğrendikleri bilgileri yeniden çalışmaları ve tekrar etmeleri yoluyla öğrenmelerini sağlar. Bu prensip sayesinde, öğrencilerin kısa dönemli hafızasındaki bilgileri uzun dönemli hafızaya taşımalarını ve bilgilerin daha kalıcı hale gelmesini sağlanır. 


Bu çalışma prensibi için bu yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz:

Sınavlara Hazırlanırken Çok İşe Yarayan Sarmal Çalışma Prensibini Duydunuz Mu?


4) İkinci Dönem Konularına Aşina Olunabilir

İlk dönem konularını tamamladıktan sonra, yaz tatili içerisinde ayrılabilecek bir vakit kaldığında dilerseniz ikinci dönem konularına da ön bilgi sahibi olmak için ön çalışma yapmak, büyük bir avantaj sağlayacaktır. 


Konulara tamamen hakim olmasanız bile, ikinci dönem konularının temel kavramları ve ana hatlarıyla tanışmanız sağlanır. Böylece okul sezonu açıldığında ilk dönemdeyken ikinci dönem konuları da tamamlanabilir. Bu başarıldığı takdirde de dönem arasında tüm konular tamamlanmış ve birkaç ay boyunca sadece deneme sınavlarıyla rahatlıkla LGS müfredatının üstesinden gelinebilir.


5) Deneme Sınavları Çözülebilir

Yaz tatilinde sıkışık bir tempoya girmeden bitirilen konular üzerinden deneme sınavları çözülebilir. Burada önemli olan öğrencinin sadece öğrendiği konulardan sınav yapmasıdır. Bununla ilgili akredite edilmiş birçok değerli yayın bulunmaktadır. 


Yaz tatilinde birinci dönemin konularını bitirip ikinci dönem konularına aşina olduktan sonra ve okul dönemi başladığında deneme sınavlarıyla tüm konuları pekiştirmek mümkündür. Bu konuda Classest'ın uzman eğitimcilerinden destek alabilirsiniz.


Ayrıca deneme sınavı stratejileri ve deneme sınavlarının faydalarıyla ilgili bu yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz:

Deneme Sınavları: Başarıya Giden Yolda Kilit Bir Araç


Classest İle Yaz Tatilini Verimli Geçirmek Mümkün

Yazımızda ifade ettiğimiz tüm stratejiler için alacağınız uzman eğitimci desteği ile zamanı çok daha verimli kullanabilirsiniz. Bunun için Classest'ta her öğrenci için esnek ve tüm senaryoların düşünüldüğü dolu dolu bir LGS özel ders programı sizleri bekliyor.


Classest olarak, öğrencilerimizin eğitim yolculuğundaki her adımında yanlarındayız. 7. sınıfı bitirip önümüzdeki yıl LGS’ye girecek öğrenciler için Classest ile çalışarak yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirebilir ve başarıya giden yolda önemli bir adım atabilirsiniz. 


Yazımızın bu kısmında Classest’in yaz tatili programları ve özel derslerinin size sağlayacağı avantajlar:


1) Kişiye Özel Ders Programları

Her öğrencinin öğrenme tarzı ve ihtiyaçları farklıdır. Classest, öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre kişiye özel ders programları sunar. Bu sayede, eksik olduğunuz konulara odaklanabilir ve güçlü olduğunuz konularda daha ileri seviyelere ulaşabilirsiniz.


2) Deneyimli ve Uzman Eğitmenler

Classest öğretmenleri, öğretmenlik için gerekli olan tüm şartlar sağlayan ve özel seçici kabul sürecinden geçen profesyonel eğitmenlerdir. Classest’ın alanlarında deneyimli ve uzman öğretmenleri, sizi LGS’ye en iyi şekilde hazırlamak için yanınızdadır. Classest ailesi olarak LGS hazırlık sürecinde konuları en etkili şekilde öğrenmenizi sağlar ve sınav stratejileri konusunda size rehberlik ederiz.


3) Esnek Ders Saatleri

Yaz tatilinde esnek ders saatleri ile çalışarak, hem dinlenme hem de öğrenme arasında mükemmel bir denge kurabilirsiniz. Classest’in esnek özel ders saatleri, programınızı size en uygun şekilde planlamanıza olanak tanır.


4) Takip ve Geri Bildirim

Classest, öğrencilerinin ilerlemesini hem eğitimcileri hem de teknolojik alt yapısı ile düzenli olarak takip eder ve size geri bildirimlerde bulunur. Bu sayede, gelişiminizi sürekli olarak izleyebilir ve gerekli durumlarda çalışma planınızı revize edebilirsiniz.


5) Motivasyon ve Destekler

LGS hazırlık sürecinde motivasyonunuzu yüksek tutmak ve moral desteği almak çok önemlidir. Classest; Sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda moral ve motivasyon açısından da eğitim koçlarıyla yanınızdadır. Eğitmenlerimiz ve eğitim koçlarımız süreç boyunca sizi motive eder ve hedeflerinize ulaşmanız için gerekli desteği sağlar.


Classest olarak, yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirmenizi sağlamak için buradayız. Kişiye özel ders programlarımız, deneyimli eğitmenlerimiz ve esnek özel ders seçeneklerimizle sizi LGS’ye en iyi şekilde hazırlamayabiliriz. 


Yaz tatilinde Classest'tan özel ders alarak, sınav yılına güçlü bir başlangıç yapabilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Başarı yolculuğunuzda yanınızda olmak ve size rehberlik etmekten mutluluk duyuyoruz.


Classest ile hemen başlayın: ŞİMDİ BAŞLA