Classest'ta Öğretmen Olmak - Sinan Keleş

Classest'ta Öğretmen Olmak - Sinan Keleş

Merhabalar. 🖐 Bugün itibariyle "Classest'ta Öğretmen Olmak" isimli yeni bir seri başlatıyoruz. Bu seride Classest'ta hizmet veren öğretmenlerimizin kendi duygu ve düşüncelerine yer vereceğiz. 

Biliyorsunuz ki Classest olarak akademik geçmişleri, profesyonel eğitimcilik deneyimleri ve harika öğrenci portföyleri bakımından seçkin ve nitelikli öğretmen topluluğuna sahibiz. 🍀 Öğretmen topluluğumuz ve eğitim kurgumuz hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


"Classest'ta Öğretmen Olmak" serimizin ilk bölümünde matematik öğretmenimiz Sinan Keleş'i ağırladık. Onunla birlikte 1,5 yıldan bu yana harika işlere imza attık, onlarca öğrencimizin başarılarına tanık olduk ve öğrenci velilerimiz ile aile bağları kurduk. 🤩 

Şimdi kıymetli öğretmenimiz Sinan Keleş'in anlatımından bir öğretmen bakış açısıyla birlikte neler yaptığımızdan ve neler başardığımızdan bahsedelim.

Biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar ben Sinan Keleş. Matematik öğretmeniyim. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Matematik Bölümü mezunumuyum. Uşak Üniversitesi'nden formasyonumu aldım. 2013'ten beri de eğitim ve yaşam koçluğu yapmaktayım. 2004 senesinden beri dershane, özel okul, çeşitli platformlarda çalıştım.

Classest ile nasıl tanıştınız?

Pandemi zamanı öğrencilerime ders vermeye devam edebilmek için platform ararken de Classest ile tanıştık. Tanışmakla da kalmadık. Bir buçuk senedir çalışıyoruz. 

Classest'ta neler yaptınız?

1000'e yakın ders vermiş bulunmaktayım, 1000 saate yakın. Onlarca öğrenciye dokunduk. Elimizden geldiği kadar her öğrenciye bire bir ayrı çalışma sistemi, ayrı ödevlendirme şeklinde çalışıyoruz. 

Classest'taki en sevdiğiniz özellikler nelerdir?

Classest'ın en sevdiğimiz özelliklerinden bir tanesi öğrenci tanıma platformu ve diğeri de şeffaf eğitim. Öğrenci tanıma platformundan bahsedecek olursak, öğrencilerimiz sisteme kayıt olduktan sonra ders almak istediklerinde pedagoglar tarafından hazırlanmış sorular soruluyor velilere. Ve burada alınan bilgiler sisteme yükleniyor. Bizim bilgilerimiz de sistemde var. Her öğrenciye en uygun üç tane öğretmen seçiliyor. Ve bu öğretmenlerle tanıtım dersi yapılıyor. Öğrencinin hangi öğretmenle elektriği daha iyi tutarsa o öğretmenle derse başlıyorsunuz. Derse başlangıcımız bu. Ve ben tanıtım dersi yapacağım zaman öğrencinin bilgileri geliyor bana. Neredeyse %70 öğrenciyi tanıyor oluyoruz. Gerçekten çok ayrıntılı bilgiler geliyor bize. Ve daha rahat iletişim kurabiliyoruz öğrenciyle; alt olarak da biraz daha tanıdıktan sonra. İkinci en sevdiğim özelliği de şeffaf eğitim. Mesela bütün velilerin öğretmenlere sorduğu soru "Bizim çocuğun durumu nasıl?". Bunu siz kendiniz görebilirsiniz burada. Bütün dersleriniz kayıt altında bulunuyor. Gelip akşam öğrenci dersini yaptıktan sonra siz de videoyu açıp öğrenci derste neler yapmış bunların hepsini tek tek görebilirsiniz. 

Classest'ta neleri başardınız?

Biz Classest'ta başka neler yaptık? Ön yargıları kırdık. Ön yargılardan kastım; velilerin ve öğrencilerin online eğitime olan ön yargılarını kırdık. Okulların, dershanelerin kalabalık şekilde online eğitime girdiklerinde öğrenciler içlerinde kayboldu. Çoğu da kaybolmak istedi zaten. Ama burada öyle bir şansı yok, kaybolmak gibi. Burada bire bir yaptığımız derste ben özellikle soru-cevap şeklinde ilerlerim. Çünkü öğrencinin anlayabildiğini görmem lazım. Bana ifade edebilmesi lazım. Böyle olduğu zaman da öğrencinin kaçabilecek yeri olmadığında sanki yanındaymış gibi çok hoş dersler işledik. Gayet verimli oldu. Öğrencilerimiz güzel yerlere yerleştiler.  Biz bu konuda işe yarayan bir sistem olduğunu kanıtladık. Velilerimiz de çok memnunlar. Başka neler yaptık? Ben bu konuda biraz katıyımdır: Ders çalışma kısmında öğrencilerin saatli çalışmasını isteriz. Mesela belirli bir plan çıkarırım öğrenciye. Çıkardıktan sonra belirli bir haftada hangi gün ne zaman ders çalışmasını bilmesini gerekiyor (öğrenci). İstediğimiz zaman ders çalışacak olursak kimsenin canı ders çalışmak istemiyor. O yüzden her öğrenciye göre ayrı çalışma planı, her öğrenciye göre ayrı tekrar planı, 'Ne kadar çalışabilir?', 'Kaç soru çözebilir?'... Seviyelerine göre ayrı şekilde her öğrenciye planlar yapmaktayım. 

Ziyaretçilerimize neler söylemek istersiniz?

Umarım gelirsiniz, tanışırız. Ve sistemimizi size tanıtmak isteriz, göstermek isteriz. Kendinize çok iyi bakın görüşmek üzere.

Öğretmenimizin Classest profiline buradan (Mat Mentor) ulaşabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki videodan bu söyleşiyi izleyebilirsiniz: