Classest'ta Öğretmen Olmak - Halsin Şenol

Classest'ta Öğretmen Olmak - Halsin Şenol

Merhabalar. 🙌 

"Classest'ta Öğretmen Olmak" isimli serimizin bu bölümünde matematik öğretmenimiz sevgili Halsin Şenol'u ağırladık. 

Önceki bölümlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi kıymetli öğretmenimiz Halsin Şenol'un anlatımından bir öğretmen bakış açısıyla birlikte Classest'ta öğretmen olmayı ve hangi başarı hikayelerinde yer aldığından bahsedelim.


Biraz kendinizden ve eğitimcilikle ilgili düşüncelerinizden bahsedebilir misiniz?

Merhabalar ben Halsin Şenol. Matematik öğretmeniyim. 
Matematik bilgisi paylaşımında iletişimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü doğru iletişim, hem bilginin aktarımını kolaylaştırır hem de öğrencinin ön yargılarını kırmasını destekler. Bu sebeple derslerimde eğitimini de almış olduğum etkili iletişim, beden dili, yaratıcı drama etkinliklerine sıklıkla yer vermeye çalışıyorum. Ve öğrencimin bilgiyi içselleştirmesini sağlamaya çalışıyorum. Destek vermeye çalışıyorum. 

Classest ile nasıl tanıştınız ve neler yaptınız?

Classest ailesiyle yaklaşık bir yıldır birlikte çalışıyoruz. YKS ve LGS sınav grubu öğrencilerimize bu kaygılı yıllarında destek vermeye çalıştık. Aynı zamanda ara sınıf öğrencilerimizi de okul performanslarını artıracak şekilde destekledik. İlk kursumuzdan itibaren öğrencimizin akademik başarısının artışı denemelere yansıyor. 

Classest'taki en sevdiğiniz özellikler nelerdir?

Classest tek başına Classest değil tabii ki. Öğretmenleri, öğrencileri, ekibi ve velilerimizle birlikte hareket eden tam bir aile. Beni en çok etkileyen öğretmen öğrenci eşleştirmelerinde sistemin çok büyük bir hassasiyetle çalışıyor olmasıydı. Ve tabii ki ekibin her zaman güler yüzlü, iletişime açık bir motivasyonun olması çalışmalarımıza enerji katıyor. 
Classest, kendini sürekli güncelleyen, yeniliklerle güncelleyen gelişme çok açık bir platform. Biz bu güzel ekiple birlikte kilometrelerce uzaklara gittik, uzaklara ulaştık, uzakları yakın ettik, öğrencilerimizin yüzünü güldürdük. 

Ziyaretçilerimize neler söylemek istersiniz?

 Mesleki hayatımın on dördüncü yılında, başarıya giden bu yolda birlikte yürümeye ne dersiniz?


Öğretmenimizin Classest profiline buradan (Halsin Öğretmen) ulaşabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki videodan bu söyleşiyi izleyebilirsiniz: