Classest'ta Öğrenci Velisi Olmak - Ayça Güçmen

Classest'ta Öğrenci Velisi Olmak - Ayça Güçmen

"Classest'ta Öğrenci Velisi Olmak" isimli serimizin bu bölümünde Ayça Hanım'ı ağırladık. Ayça Hanım, oğlu ile LGS'ye hazırlık serüveninde Classest ile tanıştı ve güzel geçen 6 aylık çalışma ile harika bir hikaye yazdı.

Şimdi sözü kıymetli öğrenci velimiz Ayça Hanım'a bırakıyoruz:


"Evde derslerini destekleme amaçlı Classest'a başvurduk."

Merhabalar. Ben Ayça Güçmen. Geçen sene, yani pandeminin en yoğun olduğu ve okulların kapandığı dönemde büyük oğlum Çağan için LGS sınavına hazırlık süresince Classest'la karşılaşmış ve tanışmış olduk. Bir ortak arkadaşımız  vasıtasıyla Classest'ı duyduk. Ve biz de zaten uzaktan eğitim süresi sürecinde olduğumuz için bize de çok tanıdık gelen bir deneyimdi. Evde derslerini destekleme amaçlı Classest'a başvurduk. 

"Classest'ın bizim yanımızda olduğunu fark edince çok rahatladık."

İlk etapta gayet çok sıcak karşılandık. Çocuğumun özelliklerini tanımak istemeleri, nasıl bir öğrenci olduğunu bilmek istemeleri ve buna uygun bir öğretmenle eşleştirme çabaları gerçekten çok hoşuma gitti. Çünkü bu süreç içerisinde LGS döneminde özellikle gerçekten çocukların yaşadığı psikolojik sıkıntıya strese yenisini katmak değildi çünkü amacımız. Sadece bu süreci desteklemek, rahatlatmak ve gerçekten olabildiğince en uygun öğretmenle kolaylaştırmaktı. Classest'ın da bu amaçla bizim yanımızda olduğunu fark edince çok rahatladık. 

"Benim için önemli olan oğlumun ne kadar mutlu ve memnun olduğuydu."

Türkçe ve Fen dersleriyle ile ilgiliydi zaten ihtiyacımız. Önce Fen dersiyle başladık. Hemen bir tanışmada dersi ayarlandı ve tanışma dahilinde özellikle ilk derste ebeveynlerin de olması istendi bizden. Bu da gerçekten çok güven verici bir ortamdı. Öğretmenimizle sürecin nasıl ilerleyeceğini bire bir konuşarak; neler düşündüğünü, neler planladığını bire bir duyarak bir tanışma dersi yapıldı. Bu tanışma dersi ücretsizdi. Bildiğimiz tam bir ders saati boyunca hem oğlumu hem bizi hem de bu dersi işleyecek öğretmeni bir araya getiren bir platform olarak bence önemli bir etkileşim oldu. Sonrasında benim için önemli olan gerçekten bu süreci sırtlayan kişi olan, başroldeki kişi olan oğlumun ne kadar mutlu ve memnun olduğuydu. Arkasından Türkçe dersiyle de ilgili bir destek istediğini söyledi. Ve biz yine aynı sürece devam ettik. 

"Gerçekten bir dersten fazlası."

Gerçekten bir dersten fazlası Classest'ın sloganı. Ben de buna inanıyorum. Çünkü  bu süreç zor bir süreç. Yani sadece LGS ile ilgili için düşünmüyorum aslında, Classest'ın bütün özelliği: "Online platformu kullanarak her zaman her yerde mümkün olan her yerde ekran karşısında öğrenciye ulaşmak." Ben de böyle düşünüyorum. Gerçekten bir dersten fazlası. Kolaylaştırıcı, rahatlatıcı, güven verici. Ve daha sonrasında dersleri izleme imkanımızın olması. İstediğimiz an kafamıza takılan bir soru olduğunda ulaşabiliyor olmak vesaire. Gerçekten ben böyle düşünüyorum. Bunlar benim Classest'la ilgili çok beğendiğim ve sevdiğim özellikleri oldu. 

"Classest'tan beklentilerimin büyük olduğunu söylemek istiyorum."

Özellikle pandemiyle beraber bize katılan farklı alternatifler var artık. Uzaktan erişim sağlamak, pek çok ihtiyaca bu şekilde cevap almak. Ben Classest'ın daha da büyüyeceğini, gerçekten çok daha iyi noktalarda olacağını düşünüyorum; eğitim hayatı içerisinde belki farklı platformlarda öğretmenlere, uzmanlara yönelik yapılabilecek eğitimler ile ilgili. Ben Classest'tan beklentilerimin büyük olduğunu söylemek istiyorum. 

"Çok teşekkür ediyorum."

Gerçekten bizim yanımızda olan gerek öğretmenlerimiz, gerek kurucu kişiler için çok teşekkür ediyorum. İyi ki vardınız iyi ki yanımızdaydınız. Hoşçakalın!

Aşağıdaki videodan bu söyleşiyi izleyebilirsiniz: