"Classest" Ne Demek?

"Classest" Ne Demek?

Classest kelimesi ne anlama geliyor? Logosunda iç içe geçmiş asimetrik şekilde duran yuvarlaklar ne anlama geliyor? "Bir Dersten Fazlası" mottosu ile ne vadediliyor? Bu yazımızda bunlardan bahsedelim.

Classest Markasının Anlamı

Öncelikle "Classest" markasının ne anlama geldiğinden başlayalım. "Classest" markası "en klas", "en üst sınıf" ve "mükemmel" anlamlarına gelen "Classiest" kelimesinden türetildi. 

"Classest" markası ve markanın pazar konumlandırması ile birlikte "Kişiye Özel Premium Marka" imajının oluşturulması hedeflenmiştir. Bu bağlamda Classest'ın sahip olduğu seçkin eğitimci topluluğu, kişiselleştirilmiş eğitim modelleri, başarıya ulaşma noktasında yüksek potansiyel kazandıran modern ve kolay kullanıma sahip ürünleri sayesinde marka anlamı pekiştirilmiştir.

Classest Logosunun Anlamı

Mavi ve beyaz renklerden oluşan Classest logosunda iç içe geçmiş toplamda 3 daire şekil yer alıyor. En büyük daire, zeminde mavi renkli olarak yer alırken; Diğer daireler, beyaz renkli olarak en büyük dairenin üzerinde yer almaktadır. Classest logosundaki bu yuvarlak şekilli amblemin hangi anlamlara geldiğinden bahsedelim. 



Çocuk eğitiminin doğumdan itibaren başladığını düşünüyor olabilirsiniz. Halbuki bilim dünyası, eğitimin anne karnında bebeğin henüz doğmadığı zamanlarda başladığını kabul etmektedir. Bebek, anne karnında fiziksel gelişimini tamamlarken aynı anda psikolojik gelişimini de oluşturur. Psikologlar tarafından anne karnındaki bebeklerin 12. haftadan itibaren zihinsel gelişimlerinin de oluşmaya başladığı belirtiliyor. Hamileliğin 3. ayında ise artık bebekle konuşulmaya başlanmasının, onunla sakin biçimde ilgilenilmesinin çocuğun kişilik ve davranış biçimini doğrudan etkilediği ifade edilmektedir. Bu noktada "Eğitimin anne karnından başladığı" fikrinden esinlenerek Classest logosu tasarlanmıştır. Logodaki büyük dairenin annenin karnını; içerideki dairelerin bebeği temsil ettiğini düşünebilirsiniz. Anne karnındaki bebeklerin oluşumlarının başlangıç evrelerinde baş kısmının vücutlarına oranla daha büyük olduğunu hatırladığımızda içerideki beyaz dairelerin bebeği temsil ettiğini kolayca kavrayabilirsiniz.

Logodaki yuvarlak ambleme farklı anlamlar da yüklenebilir. Örneğin iç içe geçmiş kümeler, yani sınıflar veya odalar düşünülebilir. Bunun yanında bir su damlasının ışıkta yansıması düşünülebilir.

Classest, hem marka anlamı hem de logosu itibariyle sağladığı yüksek hizmet kalitesini, marka kimliğini ve gelecek vizyonunu ortaya koymaktadır. 

"Bir Dersten Fazlası" Mottosu Hakkında

"Bir Dersten Fazlası" mottosunun anlamını anlatmaya başlamadan önce Classest'ta eğitim hizmetlerinin nasıl ilerlediğinden yola çıkalım:

🔀 Classest'ta her branşa özel olarak öğrenci için doğru öğretmenler belirlenir. Ve bu öğretmenlerle eşleştirilen öğrenciler istedikleri süre boyunca aynı öğretmenlerden hizmet alabilirler.

🔴 Rastgele veya kesintili olarak değil; Haftalık programlı canlı derslerle düzenli çalışma programı oluşturulur.

▶️ Öğrencilerin ve velilerin geriye dönük olarak kolayca bulabilecekleri canlı derslerin kayıtları sayesinde birçok avantaj sağlanır.

👨‍🏫 Classest'ta her öğretmenin koçluk alanında deneyimi bulunmaktadır. Bunun yanında öğrenciler; Classest'ın uzman eğitim koçu, öğrenci koçu, rehber öğretmen topluluğundan da diledikleri zaman dilekleri kadar destek alabilmektedir. Her öğrenciye düzenli olarak yapılan eğitim ve öğrenci koçluğu hizmetleri sayesinde çalışma planı yönetimi ve stres yönetimi gibi kritik alanlarda destek verilmektedir.

🎯 Her öğrenciye özel olarak hazırlanan hedef & kariyer planları, çalışma programı, soru hedefleri ve özel takiplerle düzenli, disiplinli ve yüksek motivasyonlu biçimde süreç ilerlemektedir. Burada Classest'ın en çok önem verdiği konu öğrencinin huzur ve mutluluğudur. Bunu sağlamak için de Classest ekibi, öğretmenleri ve alt yapıları her zaman öğrencinin sevgisini kazanmayı hedeflemektedir.

👨‍👩‍👧 Classest'ta eğitim süreçlerine öğrenci velilerinin de dahil edildiği bir model kurgulanmıştır. Bu modelde öğrencilerin aldıkları eğitimler ve gelişimleri şeffaf biçimde velilere sunulur. Veli toplantıları ile öğretmenlerle sürekli iletişim sağlanır. Bunlarla beraber ders ve ödev takip sistemleri sayesinde akıcı biçimde eğitim süreçleri ilerlemektedir.

👩‍🏫 Classest, nitelikleri yönünden üst seviye uzman öğretmenlerden oluşan eğitimci topluluğuna sahiptir. Classest'taki eğitimci ortamı, konvansiyonel modeldeki topluluklardan farklı olarak huzur ve mutluluğun daha fazla ön planda tutulduğu bir yapı ortaya koyar. Classest öğretmenleri; Ekibin en önemli kişileridir ve mutlu yarınlar için kurulan bir arkadaşlık ortamına sahiptir.

Classest, bu özelliklerinin yanında eğitim modelinde yer alan sayısız özellik ve çözümleri sayesinde öğrencilerine "Bir Dersten Fazlası"nı sunmaktadır.


Henüz Classest'taki ücretsiz tanışma derslerinden yararlanmamışsanız şimdi başlayabilirsiniz:

http://classest.com/start