Bugün 20 Milyon Öğrenci, Okula Döndü! Yeni Eğitim Yılında Neler Değişti?

Bugün 20 Milyon Öğrenci, Okula Döndü! Yeni Eğitim Yılında Neler Değişti?

Türkiye genelinde bugün 20 milyonu aşkın öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmen ile birlikte yeni eğitim-öğretim yılına merhaba dedi. Yeni yıl, bir dizi önemli değişiklik ve yeniliklerle başladı.


Orta Öğretimde Sınıf Tekrarı Yeniden Geldi

Classest.com/content/blog/idGM-f7fc4461-b155-4d70-8ff9-0902a27ab6e0-T5Wl.jpg" loading="lazy">

Orta öğretimde sınıf tekrarı uygulaması geri geldi ve bu yeni sistemle öğrencilerin başarıları daha yakından takip edilecek. Öğrenciler en az 50 not ortalamasını tutturduklarında ve en fazla 3 dersten sorumluysa bir üst sınıfa geçebilecekler. Ancak, 4 veya daha fazla başarısız dersi olan öğrenciler sınıf tekrarı yapmak zorunda kalacaklar. 50 not ortalamasını tuttursalar bile, en fazla 6 başarısız dersi olanlar sınıfta kalacaklar. Ayrıca, özürsüz devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler de sınıf tekrarı yapacaklar.

Sınav sistemi de önemli değişikliklere tabi tutuldu. Artık sınavlar, eğitim yılı başında ilan edilen haftalarda yapılacak. İlk dönem sınavları Ekim ayı sonu ile Kasım ayı ilk haftasında, ikinci dönem sınavları ise Aralık sonu veya Ocak başında gerçekleşecek.


İlkokul 4. Sınıflar; 1, 2 ve 3. Sınıflardaki Gibi Yazılı Sınav Saati Olmayacak

İlkokul 4. sınıflarda yazılı sınav saatleri uygulaması ise kaldırıldı. 4. sınıf öğrencilerinin notları, öğrenci gelişim dosyalarına dayalı olarak verilecek.


Eğitim Öğretim Yıl Takvimi

Okullardaki ilk ara tatil, 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Birinci dönem 22 Ocak Cuma günü sona erecek ve ardından 2 haftalık yarı yıl tatili başlayacak. İkinci dönem ise 5 Şubat'ta başlayacak. İkinci ara tatil ise 8-12 Nisan olarak belirlendi. Eğitim-öğretim yılı ise 14 Haziran'da sona erecek.


Classest, Her Zaman Yanınızda

2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün itibariyle başladı! Bildiğiniz üzere Classest her zaman yanı başınızda.

Yeni öğretim yılında, herkese başarılar diliyoruz. 💙