2024 LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2024 LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. 2024 LGS kapsamında öğrenciler, aldıkları puanlar doğrultusunda tercih ettikleri liselere yerleştirildi. Öğrenciler ve veliler, sonuçları e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenebilecekler.


Bu yıl LGS'ye katılan öğrencilerin sayısı ve yerleştirme sürecinde dikkate alınan puan türleri ile ilgili bilgiler de kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca, yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme sürecinin başlayacağını da ekledi.


LGS sonuçlarına göre, yüksek puan alan öğrenciler fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve proje okulları gibi nitelikli okullara yerleştirildi. Diğer öğrenciler ise yerel yerleştirme kapsamında mahalli okullara dağıtıldı. Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı % 97,42 olarak gerçekleşti. Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, ilk yerleştirme döneminde fen liselerindeki 39 bin 720 ve sosyal bilimler liselerindeki 9 bin 480 kontenjanın tamamı doldu. Anadolu liselerinde bulunan 67 bin 390 kontenjana 67 bin 167 öğrenci yerleşti ve Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranı yüzde 99,66 oldu. Yerleştirme sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrenciler için ise belirli bir süre zarfında itiraz hakkı tanındı.


LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına hazırlık yapmaya başlayacaklar. Yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylı bilgilere ve güncel duyurulara Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilir.