2023 YKS Ne Zaman Yapılacak? Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

2023 YKS Ne Zaman Yapılacak? Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

2023 YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yapılacağı tarihleri ve bu sınava başvuru tarihlerine bakalım. 🧐 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023 yılı içinde gerçekleşecek sınavların başvuru, sınav ve sonuç açıklanma tarihlerini içeren 2023 ÖSYM sınav takvimini açıkladı. 

2023 ÖSYM takvimine göre 3 oturumdan oluşan YKS tarihleri:

YKS 1. Oturum (TYT) Sınav Tarihi: 17 Haziran 2023, Cumartesi

YKS 2. Oturum (AYT) Sınav Tarihi: 18 Haziran 2023, Pazar

YKS 3. Oturum (YDT) Sınav Tarihi: 18 Haziran 2023, Pazar

Sonuçların Açıklanma Tarihi: 20 Temmuz 2023, Perşembe

YKS Başvuru Tarihleri

YKS başvuru tarihleri: 9 Şubat - 6 Mart 2023

Geç başvuru tarihleri: 15-16 Mart 2023

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr web adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birisine veya ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr web adresinden kredi kartı/banka kartı ile başvuruları tarihleri içerisinde yatıracaklardır.


Tüm adaylara emeklerinin karşılığını almalarını ve sınavlarında başarılar dileriz.

Sınava hazırlık sürecinde size özel planlı programlı ve sonuç odaklı ders programına ihtiyaç duyuyorsanız Classest yanınızda! Classest olarak Türkiye’nin en seçkin öğretmen topluluğuna sahibiz. Ve bu öğretmenler arasından sizin için en uygun öğretmenle bire bir özel ders almaya ne dersiniz? Burada alacağınız özel derslerle netlerinizi artırma fırsatınız olacak! 🎉 İlk tanışma dersleriniz tamamen ücretsizdir. 👍 

Hemen buradan özel ders başvurusu yapabilirsiniz:

https://classest.com/start