2022 YKS Ne Zaman Yapılacak? Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

2022 YKS Ne Zaman Yapılacak? Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

2022 YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yapılacağı tarihleri ve bu sınava başvuru tarihlerine gözatalım. 🧐 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2022 yılı içinde gerçekleşecek sınavların başvuru, sınav ve sonuç açıklanma tarihlerini içeren 2022 ÖSYM sınav takvimini açıkladı. 

2022 ÖSYM takvimine göre 3 oturumdan oluşan YKS tarihleri:

YKS 1. Oturum (TYT) Sınav Tarihi: 18 Haziran 2022, Cumartesi

YKS 2. Oturum (AYT) Sınav Tarihi: 19 Haziran 2022, Pazar

YKS 3. Oturum (YDT) Sınav Tarihi: 19 Haziran 2022, Pazar

Sonuçların Açıklanma Tarihi: 20 Temmuz 2022, Çarşamba

YKS Başvuru Tarihleri

YKS başvuru tarihleri: 11 Şubat - 7 Mart 2022

Geç başvuru tarihleri: 16-17 Mart 2022

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr web adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.
YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birisine veya ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr web adresinden kredi kartı/banka kartı ile başvuruları tarihleri içerisinde yatıracaklardır.


Tüm adaylara emeklerinin karşılığını almalarını ve sınavlarında başarılar dileriz.


2022 YKS’ye 4 ay kaldı. Sınava hazırlık sürecinde yoğunlaştırılmış özel ders programına ihtiyaç duyuyorsanız Classest yanınızda! Classest olarak Türkiye’nin en seçkin öğretmen topluluğuna sahibiz. Ve bu öğretmenler arasından sizin için en uygun öğretmenle bire bir özel ders almaya ne dersiniz? Burada alacağınız özel derslerle netlerinizi artırma fırsatınız olacak! 🎉 İlk tanışma dersleriniz tamamen ücretsizdir. 👍 

Classest, dünyanın en iyi ilk 5 startup geliştirme programlarından birisi olan İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Çekirdek tarafından desteklenmektedir. Ayrıca Classest, Türkiye’nin kitle fonlama (fonbulucu) ile yatırım alan ilk eğitim teknolojisidir. 🤩 Burada verilen hizmetler, “Bir dersten fazlası”dır. 🚀